Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto

Liesjärven kansallispuisto on tunnin automatkan päässä Salosta pohjoiseen. Siskoni oli järjestänyt meille upean retkipäivän ja tilannut hienon leppeän säänkin meitä hellimään. Retkeilimme kolmen aikuisen ja kolmen 10-13 vuotiaan kanssa meloen, kävellen, uiden ja eväitä syöden.

                             


Liesjärven kansallispuisto on pieni, mutta moni-ilmeinen retkeilypaikka. Kävelimme Pirttilahdelta Korteniemeen tehden lenkin Savilahden kautta. Savilahdesta löytyi pieni uimapaikka ja alueella oli muutamia telttoja. Pirttilahdelta lähdettäessä ensimmäiseksi kävellään pitkin kahden järven välissä kulkevaa kapeaa harjua. Retkipäivänämme maisemat olivat erityisen kauniit. Korteniemessä on perinnetila, jossa voi nähdä kotieläimiä ja heinäkuhilaita. Parkkipaikat ovat pienet joten ihmisiäkään ei ole tungokseen asti. 

Kanoottiretki osaksi retkipäivää

Meille oli varattu kanootit Erärengiltä ja ne tuotiin Kopinlahteen, johon pääsee myös autolla. Meloimme kaksi tuntia ympäri järveä ja kävimme katsomassa kalasääksen pesää. Kaksi inkkarikanoottia oli erittäin hyvä valinta porukallemme ja järvikin oli peilityyni. Kanootteihin kuului myös vesitiiviit säiliöt kännyköille ja muille pikkutavaroille.

Alueella on sopivasti huusseja, mutta roskiksia ei ole. Reitti ei ollut vaativa ja harjun pätkä on sopiva huonompijalkaisellekin.








Kommentit

Suositut tekstit