Eeronpolku ja Artun luonnonsuojelualue Salo Kuukallio

Eeronpolku Kuukalliolla

Eeronpolku on valaistu pururata Lehmijärven uimarannan läheisyydessä Kuukalliolta. Parkkipaikkoja löytyy Lehmirannan lomakeskuksen parkkipaikalta, josta reitti alkaa, tai sitten mäen päältä jossa reitti kulkee uimarannan tien yli. Myös uimarannan parkkipaikalle voi auton jättää ja kulkea asfallitietä jonkin matkaa takaisinpäin. Reitti on erittäin helppokulkuinen, korkeuserot ovat kuitenkin melkoiset ja pururata pehmeä kulkea. 

Hauskaksi reitin tekevät tehtävätaulut. Taulut myös vaihtuvat aika ajoin. Reitin varrella on paljon penkkejä, joilla voi levähtää ja katsella maisemia. Aivan mäen laelta näkee kaistaleen Halikonlahtea. Reitillä voi ihastella suolampareita, kallioita ja muhkeita palleroporonjäkäliä. Nopeaan reippailuun sopiva lenkki.

26.9.2021 Sivusimme Eeronpolkua geokätköilyretkellämme. Tutustuimme myös tänä vuonna perustettuun Artun luonnonsuojelualueeseen joka on yksi laajimmista yksityisistä luonnonsuojelualueista. Luonnonsuojelualue koostuu kahdesta osasta. Kuukallion päällä olevasta osasta sekä puron varresta. 

Kallioinen luonto esittelee kulkijalle käkkärämäntyjä ja jyrkänteen reunalta avautuvan näkymän Perniönjoen laakson kumpuileville peltoaukeille.

Eeronpolusta erkanee tuore reitti, joka kiertää Varikattilanmäen. Kirjoitin reitistä oman tekstin. 


                                        Näkymä Kuukalliolta






Eeronpolku




Näkymä Kuukalliolta






Kommentit

Suositut tekstit