Taivassalon kuntoreitti, ulkoliikunta-alue ja kuntoportaat

 Taivassalon kuntoreitti, ulkoliikunta-alue ja kuntoportaat

Kuntoreitti ja liikunta-alue

Taivassalossa riittää liikuttavaa. Urheilukentän lähimaastossa kiertää kuntorata josta saa valita useammanmittaisia reittejä. Radalta haarautuu polkuja myös kauemmas maastoon. Samassa on myös frisbeegolfrata ja kenttä, jossa on ulkokuntosalilaitteita ja lasten leikkipuistovälineitä sulassa sovussa. Talvella voi myös luistella ja hiihtää. 

Kuntoreitti on osittain pururata, osittain sorapohjainen. Reitin varrelta löytyy nuotiopaikka pienestä saaren tapaisesta. Saarelle johtaa puusilta.

Suojeluskunnan ampumarata

Taivassalon suojeluskunnalla oli paikalla aikoinaan 300m ampumarata. Siitä on jäljellä lammen raunalla kivivalli. Ampujat olivat suunnilleen nykyisen huolto ja pukuhuonerakennuksen kohdalla ja valli esti ammuksia lentämästä metsään. Mikäli jollain on tästä asiasta enemmän tietoa, olisin kiitollinen informaatiosta. Tämän verran sain tietää paikalliselta "parlamentilta", vanhoilta herroilta, jotka kahvittelevat keskustassa.

Kuntoportaat

Kuntoportaat löytyvät taasen Kustavintien reunalta, kirkon takaa. Auton voi jättää Meriportin grillin pihaan ja napata urheilusuorituksen jälkeen kebabit evääksi. Nähtävyydeksi voisin mainita vielä maanpuolustusmuseon ja sen kanssa samassa vanhassa koulurakennuksessa olevat ihanat pikku puodit seuraavassa risteyksessä Kustavin suuntaan.

Portailta on näkymä hautausmaalle ja betonirakennelmalle, jonka arvelimme olevan vesisäiliö. Bonuksena kuntoportailta löytyy lapio ja helmitaulu kierrosten laskentaa varten. Postilaatikosta löytyy myös vieraskirja ja kuntoporrastreenien ohjeita.

Kuva: Emmi Granlund 











                                            👈Edelliseen tekstiin     Seuraavaan seikkailuun👉   


Kommentit

Suositut tekstit