Talvella suunnitellaan!

 Talvella suunnitellaan

Kun ulkona on puoli metriä lunta ja päivät ovat lyhyitä, aika kuluu mukavasti suunnitellessa. Tällä kertaa minua jäi kaivelemaan Muurlan Koivumäellä kuvaamani kartta. Siinä esiteltiin meren pintaa rautakaudella, silloin kun röykkiöhautoja rakennettiin. Kyselin karttaa Museovirastolta ja sain ensi alkuun linkin Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunaan. Yksi runsaudensarvi lisää kaikenlaisten kohteiden tutkimiseen. Katsotaan onko karttaa saatavana parempana versiona kuin pikselinen valokuvani.

Äkkiä matkaan!

Teki mieli heti lähteä katsomaan yhtä kuppikiveä, kun olin muutoinkin ajamassa vähän kauemmas kotoa. Älysin kuitenkin nopeasti, että kuppikivien löytäminen on vielä vaikeampaa kuin Siuntion hiidenkirnun. Tein siis vain turvallisen lenkin auratussa ja hiekoitetussa kaupunkiympäristössä. Toki kaupunkikin saattaa sisältää yllätyksiä: Alhaisissa on leikkipuistossa kaksikin kuppikiveä. Lumen peitossa toki juuri nyt. 

Seikkailen siis kartalla

Kartalla seikkailu on mukavaa, mutten ole ihan vielä keksinyt, miten saisin monet suunnitelmani pistettyä muistiin. Vanhanaikainen kortisto? My Mapsiin? Etten vain unohda siihen mennessä, kun lumi sulaa...

Pari muistiinpanoa

Nämä muistiinpanot eivät ole kaikki luoliin tai muinaismuistoihin liittyviä, mutta suunnittelun arvoisia kuitenkin. Mitä seikkailuja sinä suunnittelet?

1. Saloon on tulossa ensi kesänä laivareitti. Salon keskustasta liikennöidään Vuohensaareen pienemmällä aluksella ja Vuohensaaresta Mathildedaliin isommalla aluksella. Isommalle alukselle tulee tietysti ravintola ja aurinkokansi. Ainakin pidemmältä reitiltä on varmasti hienot näkymät monelle mäelle jossa on röykkiöhauta!

2. Melontaretki Perniönjoessa. Vielä on etsinnässä kanoottien vuokrausfirma. Koivusillalta pitää asiaa tiedustella.

3. En unohda kuppikiviä! (en unohtanut: katso tästä!)

4. Niemenmetsän ja Fulkilan muinaishautojen etsiminen Halikonlahden rannalta läheltä Viitankruunua.

5. Yöretki keväällä Tammireittien Paimionpolulle.







Kommentit

Suositut tekstit