Siilinjärvi, Hilima Haepakan luontoseikkailu

 Hilima Haepakan luontoseikkailu

Paasisaloon kulkiessani huomasin pienen kyltin tienposkessa, Hilima Haepakan luontoseikkailu. 2,5km metsäretki lähtee  aivan Simpan uimarannan risteyksestä. Kantapääni lakatessa kirkumasta kipua ajattelin sen kestävän pehmoista metsäpolkua tuon verran. Matkan alussa on hauskoja hahmoja aseteltu metsään ja opasteet ovat erittäin hyvät. Lapsille on tehtävärasteja ja maasto on ajoittain haastavaa varsinkin ihan pienille. 

Päivitys 28.4.2022 Tehtävärastit on poistettu maastosta. Kurkkaa kuitenkin täältä Hiliman muita juttuja!

Reitin rankkuus yllätti

Minulle nyt kuitenkin kävi niin, että alun leppoisan kävelyn jälkeen sain pistää juoksuksi. Hyttysparvien läpi kirmaaminen kivistä mäkeä ylös ja alas kävikin varsin pian melkoiseksi urheilusuoritukseksi. Kipeää kantapäätä ei enää juuri huomannut ja taisin tehdä oman ennätykseni maastojuoksun 2,5 km matkalla. Hiki tuli! Vannoin tästä lähin kantavani Offia ja Etonoa aina mukana.

Ei siis kannata väheksyä lapsille tarkoitettuja pieniä luontopolkuja, ne voivat joskus rankkuudellaan yllättää.

Uudet kengät

Voinen vielä kehaista uusia Altran suunnistajankenkiäni. Ostin ne ihan normaaliin kävelykäyttöön kantapääkipua helpottamaan ja antamaan lisää tilaa liikavarpaalle, mutta kyllä ne oikeasti soveltuvat myös maastojuoksuun.

Ensimmäistä kuvaa lukuunottamatta kaikki muut on räpsäisty täydessä vauhdissa. Kännykkä ei tipahtanut kertaakaan!








Kommentit

Suositut tekstit