Siilinjärvi, Paasisalo

Paasisalon lenkki

 Kyllä nyt harmittaa! (Ei harmita enää, sillä nyt lähes vuoden jälkeen pääsin päivittämään tähän tekstiin myös lopun lenkin kierron!) Piti kiertää Paasisalon lenkki ja lähdinkin reippain mielin Siilinjärven Vuorelasta liikkeelle rantaa seuraten. Sitten kantapään tulehdus ilmoitteli taas, että äläs kuule eukko kuvittelekaan kirmaavasi vielä monta kilometriä! Kiersin siis vain pienen häntälenkin ja vannoin, että tänne tullaan kyllä uudestaan! Pikkuisen siis vain esimakua tuosta retkeilyreitistä tähän ja kertokaa ihmeessä kommentteihin, jos olette pidemmän lenkin kulkeneet, että mitä ihanaa siltä sitten saa odottaa. Kumpparitkattoon-blogissa ainakin on kuva laavusta ja purosta. Korkeuseroista varoitellaan opastaulussa ja ne olisi ollut mukava itse kokea.

Reitin parkkialue on Paasirannantien päässä ja siitä voi valita pikkuisen reitin tai sitten pidemmän. Bonuksena on pienen matkan päässä oleva Simpan uimaranta.

                             





Paasisaloon vievä silta


Ja sitten siihen pitempään polun osuuteen! Hieman oli erilainen keli, sillä lunta oli paikoin reiteen asti. Onneksi polku oli ajettu latukoneella ja nyt lumien jo sulaessa siellä oli ahkerasti kävelty. Ihan reunoille ei kuitenkaan kannattanut mennä ja varsikenkä oli kyllä tarpeen. Korkeuserot olivat mukavat ja ylhäältä näki pitkälle jäiselle järvelle. 

Itse polku on pinnoitettu hakkeella. En usko, että se on erityisen helppo alusta pyörätuolia ajatellen ja mäkien jyrkkyys tekee reitistä muutenkin haastavan. Laavu on reitin puolivälissä eikä sekään siis ole helposti saavutettavissa. 

Suosittelen reittiä kuntoilumielessä reippaileville ja lasten kanssa laavuretkellä kävijöille. Puita löytyi puuliiteristä.  Matkalla on suota, lampia ja puroja sekä niitä näköalojakin.


















                                            👈Edelliseen tekstiin      Seuraavaan seikkailuun👉




Kommentit

Suositut tekstit