Hankasalmi, Lastenpolku

Jari-Pekan lastenpolku

 Pieni autoajelu Kuopioon kirvoitti ajatuksen reippailusta matkan varrella. Huutelu Facebookin retkeilyryhmissä tuotti tulosta ja pysähdyspaikaksi valittiin Jari-Pekka-huoltoasema Hankasalmella. Polku kun on Jari-Pekan tekemä ja lähtee huoltsikan pihalta. 

Kaksi polkuvaihtoehtoa

Opasteet kertovat polun olevan kaksiosainen. Polku 1. 930m ja polku 2. 380m. Portilta pienen matkan päässä polut erkaantuivatkin, mutta kinpi onkaan 1 ja kumpi 2? Arvoimme ensimmäiseksi oikealle menevän reitin, joka sitten osoittautui polku kakkoseksi. Pitkospuita pitkin suomaisen maaston poikki hipoen tehtaan takapihaa kääntöpaikalle ja takaisin. Oikein mukava rykäisy pitkän automatkan jälkeen käveltäväksi.

Polku ykköstä ehdimme vinttikaivolle asti, kunnes äkäinen hyttysparvi hyökkäsi paljaaseen ihoomme. Emme olleet kuumana päivänä pukeutuneet kovinkaan peittävästi ja niinpä otime oikopolun Jari-Pekan parkkipaikalle ja merkkasimme toisen polun muistiin seuraavaa automatkaa ja hyttysettömämpää ilmaa varten.

Suosittelen huoltsikan pihalla suoritetun haarahyppyverryttelyn tilalle tätä kohdetta! Ainakaan tämän polun maasto ei ollut hankala ja pitkospuut olivat leveät. En kuitenkaan lähtisi rattailla tai pyörätuolilla kierrokselle. (Pihalta löytyy muuten myös trampoliini)









Kommentit

Suositut tekstit