Salo, Halikko, Märynummen ulkoilureitti

 Salo, Halikko, Märynummen ulkoilureitti

Märynummen kuntoradan parkkipaikalta lähtee myös 5,5km mittainen ulkoilureitti. Reitti ei ole esteetön ja märkänä aikana polulla on paikoitellen isoja lätäköitä. Reitillä ei ole kovin suuria korkeuseroja, eikä se muutoin ole erityisen haastava.

Hyvät reittimerkinnät

Lähdin kiertämään reittiä suositussuuntaan eli myötäpäivään. Polku on hyvin merkitty ja kilometrimerkit sekä kartat löytyvät myös matkan varrelta. Suurimmat ojat pääsee ylittämään kunnon siltoja pitkin, tosin märällä ne voivat olla liukkaat.

Suopursuja

Aivan aluksi polku risteää kuntoradan kanssa parissakin kohtaa. Sen jälkeen sukelletaan metsään ja saavutaan suopursua kasvavalle alueelle. Hengitys ainakin aukeaa huumaavassa tuoksussa. Suopursu kuuluu alppiruusujen sukuun. Alkumatka on tasaista ja vasta puolivälissä on pari pientä kalliota ja muutaman kymmenen metrin osuus hiekkatietä.

Koskena kuohuva puro

Puolivälin jälkeen tuleekin vastaan muutamia hauskoja luontokohteita. Koskena kuohuva puro jatkaa matkaansa metsän siimekseen ja houkuttelee seuraamaan. En kuitenkaan lähtenyt sen kutsua noudattaman montaa metriä enempää, vaikka mieli olisi tehnytkin. Pistin paikan kuitenkin muistiin: tämä olisi mahtava paikka keväistä eväsretkeä ajatellen. Kosken jälkeen kiivetään kallioille. Pieni töyhtötiainen lentelee jäkälikön yllä etsien ruokaa.

Lohkareluola

Aivan polun loppupäässä on mielenkiintoisen näköinen lohkarikko. Ja lohkareluola. Sen takia polulta kannattaa kyllä poiketakin. Polku päättyy frisbeegolfradan parkkipaikalle, josta pääsee tietä myöden takaisin kuntoradan parkkipaikalle.

















Kommentit

Suositut tekstit