Salo, Märynummen kuntorata

 Salo, Märynummen kuntorata

Kellojen siirtelyn kunniaksi etsin lähistöllä olevia valaistuja kuntoratoja iltojen iloksi. Työpäivän jälkeen ei valoa enää riitä vaikka suoraan työpaikan ovelta lähtisi kävelyreitti luontoon. Melkein lähteekin, nimittäin Nakolinnan luontopolku. Mutta nyt haikailin valoja ja lenkkeilyyn sopivaa alustaa.

Märy ja Nummi

Märynummi on kahden kylän Märyn ja Nummen yhteenliittymä. Se sijaitsee Halikossa, moottoritien pohjoispuolella. Märynummi on valittu vuoden kyläksi 2018. Märy tulee ruotsin sanasta mjäle joka tarkoittaa löysää hiekkamaata. Märynummella on myös mielisairaala, jonka puistot ovat avoinna kävelijöille. 

Paljon liikuntapaikkoja

Kuntorata sijaitsee taajaman laidalla ja sieltä löytyy myös koirapuisto, uimaranta, frisbeegolfrata ja ulkoliikuntapaikka. Rantalentopallokenttä ja tenniskenttäkin näytti uimarannan kupeessa olevan. 5,5km retkeilyreitti lähtee kuntoradan kanssa samalta parkkipaikalta. Retkeilyreitille lähden valoisampaan aikaan. Talvella, lumitilanteen salliessa, radalle tehdään latu.

Valaistu osuus

Valaistu kuntorata on 3,4km ja siitä erkanee valaisematon 0,8 km pisto. Valaistu osuus tekee mutkia ja lenkkejä ja siitä on helppo valita lyhyempi tai pidempi reitti omien halujen mukaan. Yhdellä lyhyellä lenkillä on jyrkät mäet joissa hiekka on lonsuvaa, mutta sen voi kiertää näköyhteyden päässä olevalla toisella osuudella. Kuntorata on suurimmaksi osaksi pehmeää hiekkaa. Tästä syystä en sanoisi reitin olevan esteetön. 

Ampumarata ja tuulimyllyjä

Maisema on mäntyvaltaista hiekkaharjua. Valaisemattoman piston päässä on vanha ampuradan tapainen. Ampumakatos on paikoillaan ja siellä voi vaikka syödä eväät, jos on lähtenyt liikkeelle sadesäällä. Lähistön tuulimyllyt näkyvät parhaiten reitin länsipäästä. 

Taidan poiketa toistekin

Reippailin koko valaistun reitin ja vastaan tuli lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Sää oli kirkas ja hämärän tultua, valojen sytyttyä, tunnelma oli mukava. Tulen tänne lenkkeilemään varmasti toistekin.










Kommentit

Suositut tekstit