Haaparanta, Riekkolan ulkoilualue ja rantareitti

Rantareittiä ulkoilualueelle

Rantareitti 

Riekkolan ulkoilualue sijaitsee Haaparannan etelärannalla Riekkola-Välivaaran luonnonsuojelualueen vieressä. Rajalta lähtiessä valitsimme rantatien, koska olimme polkupyörillä liikenteessä. Itse rantatie on kaunis ja matkalla on paljon nähtävää. Kartan 10 minuuttia osoittautui monta kertaa pidemmäksi ajaksi, sillä rantareitin varrelle on pystytetty tietotauluja, joissa kerrotaan historian tapahtumista kyseisillä paikoilla. Lisäksi kävimme katsomassa niemen kärjessä olevaa Robinson-ohjelman lavasteita. Ruotsin Robinson ja Suomen Selviytyjät-ohjelmia kuvattiin vuonna 2020 samoissa lavasteissa.

Rantareitti on asfaltoitu ja sille voi poiketa melkein mistä kohtaa vain. Autolla pääsee monesta kohtaa lähelle kävelytietä. Matkalta löytyy ulkopunttisali, uimaranta, koirapuisto ja ihan Tornion päästä minigolfia ja leikkipuisto.

Riekkolan ulkoilualue

Riekkolan ulkoilualueella voit pelata jalkapalloa ja kiertää ulkoilureitin pyörällä tai kävellen. Talvella reitillä on latu. Lintuja ja maisemia voi ihailla lintutornista.

Ulkoilureitti on sorapohjainen ja pääosin esteetön. Muutama jyrkempi rinne ja hieno paikkaushiekka voivat aiheuttaa pientä hankaluutta.




















Robinsonin heimoneuvostopaikalle pääsee kiertämällä tehtaan. Jos olet autolla liikkeellä, parkkeeraus omalla vastuulla tehdasalueelle tai tehtaan parkkipaikalle.

                                        👈Edelliseen tekstiin     Seuraavaan seikkailuun👉









Kommentit

Suositut tekstit