Tornion saaren itäranta

 Tornion saaren itäranta

Taidetta

Tornion saaren pääsee kiertämään rantaa pitkin kävely- ja pyöräteitä pitkin. Koska olimme jo tehneet Kaupunginlahden kierroksen, päätimme nyt tutkia itärannan. Jos lähtee eteläisimmältä, kevyenliikenteensillalta voi ensin Nordbergin möljällä, eli laiturilla, ihailla Pekka ja Teija Isorättyän Kojamo-taideteosta ja obeliskia. Kojamo tarkoittaa isoa koiraslohta ja suuri teoskin on. Obeliski on saman taiteilijapariskunnan aikaisempi teos nimeltään Särkynyt lyhty.

Pikisaari ja koirapuisto

Seuraavaksi voi poiketa pikkuisella Pikisaarella jossa on mm. uimaranta. Pikisaaren jälkeen polun varrella on koirapuisto.

Uitonranta

Uitonrannassa on toinen uimaranta huusseineen ja pukuhuoneineen Rannalla on myös grillipaikka. Polun toisella puolella on ulkoliikuntavälineitä ja lasten leikkipuisto.

Pohjoisen rannan tie

Uitonrannan jälkeen pitää uskaltautua puomin ohi rantapenkereellä kulkevalle soratielle. Tältä pengertieltä näkee pohjoiseen joelle ja etelään golf-kentille. Tie vie aina Ruotsin puolelle tielle 99 ja siitä voi palata Kaupunginlahden itä- tai länsipuolta takaisin alkupisteeseen.









Matkaa itärannan polulla on noin 3,5km.




Kommentit

Suositut tekstit