Sipoo, Lemminkäisen temppeli

 Lemminkäisen temppeli, Sipoo

Nyt oli niin mystiikan värittämä luontokohde, että en oikein tiennyt mitä odottaa. Sen verran kuitenkin toppuuttelin netistä kaivettujen tietojen perusteella tekemääni ensivaikutelmaa, että päättelin kohteessa olevan luolan olevan veden valtaama ainakin käyntihetkelläni keväällä. Pakko oli kuitenkin ajaa kohteelle, sillä se sijaitsee aivan tien vieressä. Kallion reuna on käytännöllisesti tiellä. Noin neljälle autolle on levikkeillä tilaa tien kummallakin puolella. Luolaa voi siis katsella vaikka autosta!

Luola

Itse luolasta ei tosiaan ole näkyvissä kuin kallionkolossa oleva lampi. Luolan suuaukolta on kaivettu kaikki irtoaines pois ja näky on aika karu, kuin kallioleikkaus.

Itse aarre

Löysin kuitenkin kallionjyrkännettä muutamia metrejä seurattuani oman aarteeni: monia kallionhalkeamia ja luolan tapaisia joita pitkin kulkemalla voi päästä jyrkänteen eri osiin kallion muodostamia labyrinttejä pitkin.

Joogaa, hasista ja dokumentteja

Eksentrinen herra Bock harrasti tovereineen joogaa ja hasiksen polttelua ja oli vakaasti sitä mieltä, että Lemminkäisen temppeli oli pakana-aikojen temppeli, josta johti luolasto mitä mielikuvituksellisiin paikkoihin. Luolalla on tehty useita kaivauksia ja siitä on tehty muutama dokumenttifilmikin.












                          👈Edelliseen tekstiin  Seuraavaan seikkailuun👉


Kommentit

Suositut tekstit