Piikkiö Linnavuori

 Piikkiön Linnavuori

Maaliskuun loppupuolella saimme yhtäkkiä Etelä-Suomalaisittain harvinaisen parinkymmenen sentin lumivaipan. Onneksi se suli myös melko nopeasti ja maan paljastuttua ja ilman tuoksuessa oikealle keväälle tuli hinku lähteä eväsretkelle. Pikainen kysely kaveripiirissä tuotti tulokseksi Piikkiön keskustassa olevan Linnavuoren. Vaikka Linnavuori ja sen kyljessä oleva Pohtionvuori onkin niin sanotusti keskellä kylää, on se silti oikein oiva eväsretkikohde.

Osa Tammireitistöä

Linnavuoren reitti kuuluu Tammireitistöön. Tammireitit ovat Liedon, Paimion, Kaarinan ja Sauvon alueella kulkevia erilaisia retkeily-, vaellus- ja melontareittejä. Tammireittien sivusto on kattava ja informatiivinen.

Laavu ja parkkipaikka

Parkkipaikkoja on Heernummentiellä ja Lystiläntiellä Kehityksen paikan pihalla. Reitin opastaulu löytyy Heernummentien parkkipaikalta. Tälle parkkipaikalle mahtuu kuutisen autoa. Matkan varrella on infotauluja kasvistosta ja historiasta. Etsimme kuivakäymälää, mutta sitä ei kyllä löytynyt, vaikka puustokin oli harvaa ja näkymä hyvä. Laavu oli mukava ja grillasimme makkarat kolmen kalikan tulella. Suosittelen ottamaan omat puut mukaan, Puuvarasto kyllä löytyy Lystiläntien parkkialueelta, mutta tällä kertaa sekin oli tapaamiemme retkeilijöiden mukaan tyhjä.

Polku

Alueella kiertää kuntoreitti ja retkeilypolku. Kaikki pistot mukaan lukien matkaa tulee varmasti yli kuusi kilometriä. Tällä kertaa teimme vain länsipuolisen lenkin ja kävimme istumassa Linnavuoren laella. Ainakaan tämä osa reitistöstä ei ole esteetön, mutta helppokulkuinen polku on kuitenkin. Nousu vuorelle on tiukka, mutta ei vaadi erityisiä vuorikiipeilytaitoja.

Kevään kosketus

Luonto heräili ja lintuja bongattiin. Ainakin kurki, haukka ja iso, vanha merikotka kiersivät vuoren lakea. Leppäkertut ja sitruunaperhonenkin kertoivat kevään saapumisesta. 

Linnavuori

Rautakaudella vuoren lakea on käytetty puolustuslinnana ja merkkitulen paikkana. Yritimmekin arvailla näkyisikö Liedon Vanhalinnan tuli tälle laelle asti. Ainakin Wärtsilän telakan siniset nosturit näkyivät oikein mainiosti taivaanrannassa. Mereltä tulevat vainolaiset ainakin havaittiin ajoissa, sillä salmeen oli erinomainen näkyvyys. Yritin kuikuilla myös Salon suuntaan, mutta sillä puolella oli jonkin verran puustoa estämässä tarkastelua. 















Löydä koppakuoriainen!

                                    👈Edelliseen tekstiin       Seuraavaan seikkailuun👉

Kommentit

Suositut tekstit