Turku, Kurjenrahkan kansallispuisto

 Turku, Kurjenrahkan kansallispuisto


Kaksi lenkkiä, Savojärven kierros ja Karpalopolku sekä kaksi vuodenaikaa, syksy ja talvi. Kumpikin omalla tavallaan hauskoja retkiä Kurjenrahkan kansallispuistossa!

Savojärven kierros


Savojärven kierrokselle lähdettiin Turku-Yläne -tien varrelta isolta parkkipaikalta. Syyssää oli kaunis ja lämmin ja repussa keitin ja evästä. Jo Kurjenpesän alue luontotupineen vei aikaa, sillä katseltavaa ja tutkittavaa oli runsain mitoin laitureista luontotuvan näyttelyyn. Pääsimme kuitenkin eteenpäin ja lähdimme myötäpäivää järven ympäri. Matkalla on suota ja pitkospuita, kuusimetsää ja niitynvierustaa sekä rantakivikkoa ja aaltojen huuhtomaa turvemaata. Evästelypaikkoja olisi ollut vaikka kuinka, mutta päädyimme pienelle niemelle enne polun sujahtamista takaisin suomaastoon pohjoisrannalla. Tee ja eväät olivat taas kerran herkullisia ulkosalla reippailun lomassa. Plussana tällä retkellä oli sienet! Kuusi kilometriä pitkä reitti tuli kuljettua noin kolmessa tunnissa, kun kaikenlaista ihmeteltävää löytyi matkan varrelta.

Tämä reitti ei ole esteetön, mutta melko helppokulkuinen kyllä. Karpalopolku sen sijaan on esteetön, mutta talvikunnossapitoa ei ole. 

Karpalopolku

Karpalopolku on 1,7km pitkä ja siltä on näkymiä metsään ja suoaukeille. Halutessaan voi kuunnella eri kohteista näkörajoitteisille tarkoitettuja selostuksia. Reitti käy seitsemän kunnan rajapyykillä. Talvinen keli oli tehdyt esteettömästä polusta loppujen lopuksi melkoisen seikkailuradan. Puron jäätyessä paannejääksi ja virratessa sen päällä oli melkoisen jännittävää miettiä selviäisikö kuivin pöksyntakamuksin vastarannalle.

Testasimme myös keittokodan ja kyllähän pakkassäällä grillimakkara maistui!












                                    👈Edelliseen tekstiin    

Kommentit

Suositut tekstit