Mikkeli, Kommelin luola

 Mikkeli, Kommelin luolat

Rantakylän Pyhälammentieltä on viitoitus luolalle. Luolien osoite on Kommelintie 8, mutta parkkipaikka sijaitsee Lahdentien alituksen pohjoispuolella. Maps ohjasi meidät pikkuruista kärrypolkua etelän kautta Kommelintielle. Kommelintiellä ei ole kääntöpaikkaa, vaan tie päättyy omakotitalon pihaan.

Luola

Polku kulkee aluksi ryteikköisen nuoren sekametsän läpi, mutta sukeltaa sitten suurten puiden alle hämärään. Luolille ei ole pitkä matka ja polku on melko helppokulkuinen. Lastenrattailla tai pyörätuolilla ei kuitenkaan polulle mahdu. Kiipeämistä luolalle ei ole paljonkaan. Geokätkökin löytyi luolan lähistöltä.

Kuolleet puut, lehtokasvit ja järven ranta luovat kalliojyrkänteelle jylhän ympäristön. Kommelin ukko on asunut kalliojyrkänteen suuressa luolassa pirujen ja haltioiden kanssa. Luola on 11m syvä ja aukolta 4m korkea.

Perintömetsä

Kommelin luolien ympäristö on perustettu perintömetsäksi. Perintömetsät ovat metsänomistajien ja WWF:n välisellä sopimuksella perustettuja luottamukseen perustuvia maa-aluaeita, joita halutaan suojella tuleville sukupolville.

Soutuveneiden parkkipaikka

Merenrantaihmisenä on hauska tutustua järvenrannan kapeisiin soutuveneisiin ja niiden kunnan puolesta järjestettyyn "parkkipaikkaan".







Kommentit

Suositut tekstit