Salo, Viitanpolku

 Viitanpolku

Tämä on aivan uusi kohde. Sekoitus ulkoilu- ja retkeilyreittiä. Aikaisemmin paikalla on ollut lintubongailua varten laituri ja jonkinmoinen polku rantaan. Nyt polkua on paranneltu ja se on käytännössä esteetön. Salon seudun korkeuserot voivat haastaa pyörätuolia, mutta polun pohja on kova ja tasainen. Laavulle vievä polun pätkä oli vielä käydessäni hieman keskentekoinen, mutta rospuuttoaikaan on turhaa yrittää tehdä kerralla valmista. Polun korvaa osan matkaa puinen kulkutie, jolla on myös levähdyspenkkejä. 

Kartta

Polusta ei ole vielä Salon sivuilla karttaa. Polku on 900m pitkä ja laskeutuu Reikäkirveenkadun päästä rantaan, seurailee sitä etelään ja päättyy laavulle.

Laavu

Aivan uudelta laavulta on kaunis näkymä Halikonlahdelle. Laavun takana mäen syrjässä, hieman piilossa on myös puiset penkit rauhaa etsiville. Laavulta on tarkoitus jossain vaiheissa merkitä paremmin reitti Viitankruunun muinaispolulle. Nyt polku on lähes olematon ja ryteikköinen. Laavulle pääsee myös autotietä, mutta siellä ei ole parkkipaikkoja. Laavusta saamme kiittää paikallista asukkaita!

Parkkipaikat

Polku on asuinalueen välittömässä läheisyydessä ja Reikäkirveenkadun päässä vain muutama parkkiruutu. Suosittelen jättämään auton Viitankruunun muinaispolun parkkialueelle ja yhdistämään nämä reitit samalle retkelle.


7.1.2023 lisäys: Polut yhdistää nyt yhdyspolku. Lisäsin siitä tietoa muinaispolun tekstiin.






Laavun sijainti





Kommentit

Suositut tekstit