Masku, Kolkanpolku, Veraisten lenkki

 Masku, Kolkanpolku, Veraisten lenkki

Ensimmäinen oikea talviretki. Tapaninpäivän perinteinen retkeily sai kerrankin oikein kunnon talvisään lumineen päivineen. Aurinkokin pilkahteli sopivasti! Olimme katselleet Kolkanpolkujen reittejä ja valitsimme Veraisten reitin, sillä sen varrella on hiidenkirnu ja laavu sekä geokätköjä. Vähän pohditutti lumen määrä ja pienimmän kulkijan jalkojen pituus, mutta hienosti matka taittui, kun ei ollut hoppu minnekään. 

Suunta

Reitin kiersimme vastapäivään, jolloin laavu on reitin loppupäässä ja sieltä voi oikaista autolle tietä pitkin. Tämä pikku oikaisu tulikin tarpeeseen päivän painuessa mailleen. Talvinen päivä on kovin lyhyt.

Maasto

Reitti alkaa pikkutiellä, mutta sukeltaa sitten pistoksi metsään ja muhkeille kallioille. Näköalapaikalta tosiaankin on hienot näkymät! Lumen alta törrötti joitain metallisia rakenteita. Struven ketjun jäänteitä ne eivät tällä kertaa olleet, sillä se on rakennettu aivan toisaalle, mutta jokin masto tai tarkkailutasanne tässä on joskus sijainnut. Mannuisten vuoren hiidenkirnu ansaitsee erityismaininnan: kirnu on nykyään kallion kyljessä ja siihen pääsee ainakin näin veden ollessa jäässä, sisälle!

Piston jälkeen kuljetaan pellon poikki, raiviota ja sitten lopulta taas metsää. Lopulta saavutaan hyvin varustellulle luolalle. Tällä erää emme sytyttäneet tulia, vaan lämmitimme glögiä ja kaakaota joululahjakeittimillä.

Kolkanpolku

Veraisten lenkki on osa Kolkanpolkuja, jotka on suunniteltu yhdeksi, 20km pitkäksi reittien kokonaisuudeksi. Veraisten lenkki on noin 5,9 km pitkä, josta nipistimme tällä kertaa pois ehkä 100m. Joskus voisi olla mukavaa suunnitella yön yli-retki tänne.

Suosittelu!

Ennen reissuun lähtöä tai vaikka taukopaikalla ennen hiidenkirnulle saapumista on mukava kuunnella seuraava satu: Hämähäkin tanssi
















Kommentit

Suositut tekstit