Kuopio, Von Wrightin kulttuuripolku

 Kuopio, Von Wrightin kulttuuripolku

Kulttuuripolku-nimestään huolimatta tämä on melko vaativa retkeilyreitti. 3,1 kilometrin rengasreitillä on melkoisia nousuja, portaita ja kalliota sekä aivan alussa pehmeää uutta hiekkaa. Mielenkiintoisen reitistä tekee näköalapaikka jolta löytyy penkit ja pöytä evästelyä varten, luola sekä paikalta maalatuista tauluista ja ympärillä nähtävästä luonnosta kertovat opastekyltit. Itse reitti on hyvin merkitty metso-kyltein. Ne eivät ole kalkkunoita, vaikka nuorin retkeilijä sitä mieltä olikin.

Veljekset

Von Wrightin taiteilijaveljekset ovat maalanneet ikonisia luonto ja maisematauluja ja kuvittaneet lintukirjoja. Taistelevat metsot -teoksesta tutut ukkometsot kuvittavat siis polun kylttejäkin. Tauluista on reitin varrella opastetekstit ja kuvat. On mielenkiintoista miettiä, miten maisema on muuttunut, kun pienet pellot ovat metsittyneet ja lehmät ja lampaat eivät pidä näkymää enää avoimena. Kylteissä on esitelty muutakin alueen historiaa, kuten häkäpönttöautoille vaikean jyrkkää mäkeä.

Luola

Luola on pieni rakonen kallion kyljessä. Se on mahdollisesti märkä kesällä, ainakin nyt siellä oli pohja paksussa jäässä. Luolan perällä oli mielenkiintoisen värinen juova kalliossa ja toisessa päässä ilta-aurinko osui pikkuruiseen saniaiseen.

Laavu

Parkkipaikan vieressä on esteetön laavu ja huussi. 
































                                          👈Edelliseen tekstiin   Seuraavaan seikkailuun👉

Kommentit

Suositut tekstit