Pari pientä huomiota Kuopion retkeltä

 Pari pientä huomiota Kuopion retkeltä

Siskon ja siskontytön kanssa päätettiin lähteä muutamaan retkeilykohteeseen kiintopisteenä Siilinjärvi. Pääsin siis täyttämään Paasisalon kirjoitukseni loppureitin osalta!

Auton vuokraus

Koska matkustin Kuopioon junalla, vuokrasimme auton päästäksemme Seinävuoren rotkolaaksoon ja Rakkinekoskelle. Erityiskiitokset siis Männistön autovuokraukselle Kuopiossa. Yhtäkkisen auton hakuaikaongelman iskiessä henkilökunta toimitti ajopelin kaupungin toiseen laitaan ja soitteli vielä varmistaakseen auton sujuvan luovutuksen. Palauttaessani auton sain kyydin vielä parin kilometrin päähän asemalle rinkkoineni ja matkalaukkuineni. Uuden Matkakeskuksen matkatavarasäilytys ei ollut vielä käytössä. Auto oli kätevä ja siisti ja täytti kaikki retkeilyyn liittyvät tarpeemme.

Kunnonpaikka

Toinen mainittava juttu on Kunnonpaikka Siilinjärvellä. Pieni kylpylä oli rauhallinen ja helposti lähestyttävä merenneitopyrstöt salliva kehonhellittelypaikka vesijumppa-automaatteineen. Aivan kylpylän kupeessa on frisbeegolfrata, lenkkipolut, ulkokuntoilualue ja uimaranta. Sub-lautojakin voi vuokrata kunhan järven vesi vapautuu jäästä. Paasisaloon pääsee vaikka kävellen.

Kissakahvila

Siskontyttö toivoi syntymäpäivälahjaksi käyntiä kissakahvilassa Kuopion keskustassa. Mikäli olet kissaihmisiä, tämä Tiramisu on kiva paikka nauttia Kisulimut.



Rakkinekoski

Kävimme lounastamassa Rakkinekosken laavulla. Aikomuksemme oli käväistä myös Makkarasärkällä, mutta Vaikonjoen ylittävä silta ei ollut järin innostava, sillä kyltissä luki heikko silta, eikä silta ollut talvella ilmeisesti aurattu. Rakkinekoskellakin on ulkoilureitistö, mutta tällä kertaa se oli kuorutettu niin vahvasti paksulla hangella, että kuljimme laavulle ihan tietä myöden. Vaikkojoki on myös melontareitti. 








Juice ja Juankoski

Tervehdimme myös Juicen muistomerkkiä Juankosken aukealla ja katselimme joen virtaamista voimalaitoksen padolta.








                                           👈Edelliseen tekstiin     Seuraavaan seikkailuun👉


Kommentit

Suositut tekstit