Salon keskustan geokätköilyä kera kuppikivien

Salon keskusta 

Kirsikankukat

Ensimmäinen todellinen kevätpäivä ja geokätköilevä toveri. Tehtiin pieni seikkailuretki ihan Salon keskustassa ja ihailtiin kukkivia kirsikkapuita. Ne ovat kaupunkikuvassa hätkähdyttäviä: Suuria, keväisiä, runsaasti kukkivia ja kevään hennonvihreästä ja kaupungin betoninväristä erottuvia vaaleanpunaisia! 

Salon keskustassa on sen eduksi mukavasti esimerkiksi sinisiä puutaloja tämän vaaleanpunaisen kukkaloiston pariksi. Joki on myös plussaa. Suosittelen tekemään kävelyretken ilman geokätköilyäkin!


Kuppikivet sairaalanmäellä

Salon Alhaisissa on puistossa kaksikin kuppikiveä.  Nämä uhripaikat on pieniä kallioon kaiverrettuja "kuppeja" joihin on uhriksi laitettu viljaa tai vaikkapa maitoa. Kuppeihin kertynyttä vettä on käytetty mahdollisesti parannustaioissa. Kuppikiviä löytyy ympäri Suomea. 

Olen käynyt joillakin kuppikivillä retkilläni ja minulle on tullut tavaksi jättää kivien hengille jokin pieni uhri. Näitä polkuja tallaan-blogissakin oli huomio, että joku oli kuppeihin jättänyt kolikoita ja kirjoittaja seurasi esimerkkiä. Tällä kertaa mursimme pikku palat eväsleivästä.








Puiston kulmalla kasvaa myös kaksi havupuuta. Toinen upea vanha kuusi ja toinen mahdollisesti Virginianmänty.



                                              👈Edelliseen tekstiin  Seuraavaan seikkailuun👉


Kommentit

Suositut tekstit