Valkeakoski, Mälkiäinen Siirtolohkareita seikkailija Raine Kallion seurassa

Seikkailija Raine Kallio ja siirtolohkareet

Olimme seudulla ihan muissa asioissa, mutta, kuten aina, kysäisin paikalliselta, että löytyykös täältä luolia, lohkareita tai muita luonnonmuodostumia. Suomesta löytyy aina jotain herkullista tutkittavaa, kun poikkeaa hieman polulta. Tällä kertaa saimmekin siis paikallisoppaan näyttämään tietä upeille siirtolohkareille!

Kivet ovat melko hyvin lähestyttävissä tieltä. Parkkipaikkaa voi olla vaikea löytää kapean tien varrelta. Isommalta tieltä voisi olla helpompi löytää metsätien alku ja kävellä sieltä. Pikkutie on ainakin kaunis kulkea kävellen ja aivan tien alkuunkin on maastokarttaan merkitty rykelmä siirtolohkareita.

Suuria lohkareita

Valkeakosken Mälkiäisissä, pienellä Vanajaveden niemellä on mukava keskittymä siirtolohkareita. Ne ovat suuria, rautapitoisia ja rapautuvia möhkäleitä pehmeässä, sammaleen peittämässä kuusimetsässä. Joidenkin alla on luolamaisia muodostumia, joissa näkyy supin tai muiden metsän eläinten jälkiä ja jätöksiä. Kauniissa auringonpaisteessa on kuin olisi keijumetsässä, johon jätti on tiputellut leikkikalujaan.

Opas

Raine opasti meidät useamman kiven luo ja kertoi matkalla hyisiä juttuja Huippuvuorilta. Hauska kontrasti hellesäälle. Raine kertoi myös kirjottavansa kirjaa luontoihmisistä, sitä jäämme innolla odottamaan.

Raine on seikkailija, eräopas ja arktis-retkeilijä. Tutustu Raineen Facebookissa ja YouTubessa !





Oudon vedenalainen tunnelma kuusten suodattaessa auringonvaloa ja kiven kuvioinnin lainehtiessa siinä.



Erittäin pieni lohkareluola tai erittäin suuri puu.

                                        👈Edelliseen tekstiin     Seuraavaan seikkailuun👉


Kommentit

Suositut tekstit