Luolaretkien alku

Mistä kaikki lähti liikkeelle

Koronakaranteenin pakottamana minun piti keksiä houkuttelevia kohteita pojan ulkoiluttamiseksi ja enimpien energioiden purkamiseksi. Hyllystäni löytyi jo ajat sitten hankittu, mutta vähäiselle käytölle jäänyt Seikkailijan retkiopas Varsinais-Suomen luoliin. Kirjailija on luolamies Tuomo Kesäläinen ja kirja on julkaistu 2011.

Luolamiehen blogi on myös toiminut innostajana monille retkillemme. Maisemien makuun ja kallioaarteiden etsintään hurahdettuamme aloin etsiä myös muita kohteita kuin luolia. Vanhemmilta paikkakunnan ihmisiltä kyselin myös erikoisten paikkojen koordinaatteja ja niitä tällä Salon seudulla tuntuu riittävän.

Mikäli matkustuskielto ulkomaille jatkuu pitkäänkin, saatamme löytää itsemme kauempaakin luolaretkeltä.

Uusille luolaretkeilijöille suosittelen tutustumista turvallisen luolaretkeilyn ohjeisiin. Itse emme kolua luolia luolatutkijoiden varustein ja vältämme ahtamasta itseämme pienimpiin rakoihin. Useat luolat on tutkittu tarkoin ammattilaisten voimin ja niistä löytyy paljon tietoa. Lapsille en aina kerro kuinka pitkiä matkoja tutkijat ovat luoliin kiemurrelleet, jotta heidän mieleensä ei pälkähdä lähteä kokeilemaan yltääkö tämä näennäisesti viisimetrinen luola todellakin kolmekymmentä metriä kallion sisään. Meille riittää se mihin konttaamalla pääsee.


Kommentit

Suositut tekstit