Muurlan keskusta

Muurlassa voit kävellä muinaispolulla

Muurlan keskustassa olemme tehneet parikin retkeä. Vanhoja röykkiöhautoja löytyy joka mäeltä ja maankohoamisesta kertoo opastaulu Koivumäen laella. Auton voi jättää kirkon parkkipaikalle. Kävelymatkaa ei tule paljon näihin kohteisiin.


Koivumäen muinaispolku on lyhyt, mutta johdattelee mukavasti paikkakunnan pitkään historiaan. Koivumäki sijaitsee joen toisella puolella kirkosta katsoen.


Pyymäellä on kaunis lähde

Pyymäki on korkea mäki kirkosta länteen. Pyymäen alaosassa on kaunis lähde, josta vesi on johdettu kivettyyn kaivantoon. Pyymäen laelle kannattaa kiivetä, sillä Ylisjärvelle aukeavat näkymät ovat upeat. Tältäkin mäeltä löytyy kiviröykkiöhauta. Pyymäen vieressä on laavu, jos matkalla on tullut väsy ja nälkä. Nälän taltuttamiseksi voi käydä kyläkaupassa eväsostoksilla.




Varemäki

Varemäki sijaitsee Pyymäestä lounaaseen tehdasrakennuksen vieressä. Lippakiviluolat ovat lähes tehtaan päällä. Tältä ainakin mäen laelta katsellessa tuntuu. Erikoisen muotoinen kivi kannattaa käydä katsomassa mäen toisella puolen. Tämänkin mäen laella on kiviröykkiöhauta.









Kommentit

Suositut tekstit