Laitila Hautvuori

Hautvuori

Laitilan keskustasta kaakkoon on Pirttikylässä kaksikin linnavuorta. Tällä kertaa otimme kohteeksi Hautvuoren ja siinä riittikin nähtävää! Emme taatusti käyneet kaikkia luolamaisia ja rotkomaisia paikkoja läpi, sillä niitä riitti kahden lohkarevuoren verran. 

Paikalle on pikkutieltä opastus ja tien vieressä on tasaista kalliota parkkipaikaksi ja eväiden syöntiä varten useammallekin autoporukalle. Matkaa Hautvuorelle on muutama sata metri, joten isommat eväsreput kannattaa jättää autoon. Itse vuorille on helppokulkuinen polku, mutta sitten lohkareet, jyrkänteet ja kolot useissa kerroksissa tuovatkin riittävästi haastetta kaikentasoisille kiipeilijöille. Geokätköilijöille löytyy myös etsittävää. 

Kaikenlaista katsottavaa on loputtomiin. Tuntuu, että lopulta ei enää kykene kaikesta siitä innostumaan, vaan luolaähky valtaa mielen. Suosittelen istahtamaan jomman kumman vuoren laelle ja nauttimaan maisemista. Ehkä sen jälkeen pystyy vielä änkemään itsensä muutamaan koloon ja kurkistamaan pariin rotkoon. Paikka on niin sokkeloinen, että kun kaverin äänen kuulee, ei ehkä pysty hahmottamaan onko hän ylä- vai alapuolellasi vai kenties oikealla tai vasemmalla. Tästä paikasta ei pystyisi tekemään kuin 3D-kartan. Piirtämällä tehty olisi mahdoton.

Toiseen kertaan jäi varmasti paljon nähtävää, ehkä tänne täytyy palata vielä. Bonuksena näimme peuran.

                                          















Kommentit

Suositut tekstit