Nauvo Klockarbergen (ja Korkiasaari)

Klockarbergenin luola

Nauvon pääsaaressa on muutamia mielenkiintoisia luolia. Tämä Klockarbergenin luola on aivan Nauvon kirkonkylän keskustan kyljessä. Esimerkiksi Turusta pääsee siis linja-autolla lähes luolan ovelle saakka.
Kirkon parkkipaikalta kävelimme katuja pitkin luolalle ja takaisin. Kävelytien varressa on polun päässä pieni opaskyltti, joten aarteenetsintä oli hyvin vähäistä. 

Ehdotan varautumista otsalampuin ja käsinein. Parhaimmat purjehdusvaatteet eivät myöskään sovi kuin pieneen luoliin kurkistamiseen, sillä todennäköisesti supikoira on käyttänyt luolia asumuksenaan ja kakkaa on melkoisesti. Ihmisetkin ovat roskanneet paikkaa ja lasinsiruja löytyy. Jos kuitenkin pääsee mielessään yli näistä iljetyksistä, on luolasto todella näyttävä ilmestys. Lohkareiden välissä on 40 metrin pituudelta isompia ja pienempiä koloja. Kiipeillä saa ja itsensä hilaaminen aina seuraavaan koloon kannattaa kyllä. 

                                            

Yhteysalus Hankaan

Nauvon kirkonkylältä lähtee yhteysalus Seilin kautta Rymättylän Hankaan. Seiliin ei ilman erityiskutsua voi autoa viedä, mutta siellä pääsee jalankulkijana käymään päiväretkellä. Näin voi yhteen päivään sovittaa luolan, merimatkan ja Seilin historiaan tutustumisen. Suosittelen kaikkia lämpimästi!








Lisähauskuutena voisi yrittää saada vene vuokralle tai lainaan ja suunnata Seilin naapurisaareen Högholmeniin eli Korkiasaareen. Sielläkin on luola ja rotko. Ennen kännykkäkameroita siellä tuli monesti käytyä ja ihmeteltyä nyt luonnonsuojelualueena olevan saaren moninaisia muotoja. Luolan sijainnin merkitsin karttaan summittaisesti oman muistini mukaan. Siinä on siis aarteenetsijälle vähän haastetta.







Kommentit

Suositut tekstit