Masku, Kolkanpolku, Kuuvanvuoren reitti

 Masku, Kolkanpolku, Kuuvanvuoren reitti

Aiemmin kirjoitin jo Kolkanpolkujen Veraisten lenkistä. Nyt, tasan vuotta myöhemmin Tapaninkävelyllä otimme kohteeksi toisen osan, Kuuvanvuoren reitin. Seuraavaksi Tapaninpäiväksi jäi sitten Reisvuoren reitti ja sitä seuraavaksi koko Kolkanpolkujen reitistö yhdysteineen. Saattaa kyllä olla, että ei siihen Tapaninpäivän valoisa aika ihan riitä...

Puro ja jyrkät nousut

Tällä kertaa lunta oli huomattavasti vähemmän ja reitti kulki enemmän metsässä, kuin Veraisten polulla. Hauskan matkasta teki äänekäs puro, nousut ja laskut ja huimat kalliojyrkänteet. Polku kulki aivan yhden jyrkänteen alla ja nousi sitten kurua ylös. Reitillä on monta alueeseen nähden vaativahkoa nousua, joten en suosittele sitä heikkojalkaisille.

Kuuvanvuoren laella

Reitin päätepiste on Kuuvanvuoren laella. Sieltä on upeat näkymät merelle asti ja piknikpöytäkin löytyy. Kovassa tuulessa pikku pakkasessa ei tehnyt mieli jäädä evästelemään pöydän ääreen ja valokuvatkin otettiin hätäisesti. Laskeuduimme pari kallioporrasta alaspäin ja siinä sitten olikin oikein suojaisa evästelypaikka.

Talviset taukovinkit pienimmille

Taukovaatteiksi on hyvä ottaa pienimmille retkeilijöille isot fleecetakit, jotka on helppo pukea ulkotakin päälle. Samaten isovaarin isot villasukat voi sujauttaa pikkuväen omien sukkien päälle, kun kengät on riisuttu. Näin varpaita voi heilutella ja vaikka lämmitellä aikuisten takin alla, jos kovasti varpaita kipristää. Vielä kuumaa kaakaota ja keksejä, niin retki on täydellinen!


Valitsimme 3,6 km reitin ja jätimme tuon pikku kiemuran toiseen kertaan. Hämärä meitä jo hätyytteli paluumatkalla.


Aivan parkkipaikan tuntumassa on iso kalliolohkare. Sen ja kallion väliin jää hauska rako.











Puron solinaa


Videoterveiset maanmittauslaitokselle









Kommentit

Suositut tekstit