Imatra, Imatrankoski ja hiidenkirnut

 

Imatra, Imatrankoski ja hiidenkirnut

Imatrankoski on upea spektaakkeli Sibeliuksen musiikkeineen ja veden pauhuineen. Koski avataan lukujärjestyksen mukaan, joten parkkipaikka ja hyvä katselupaikka on syytä etsiä ajoissa. Itse olimme parkissa muutaman korttelin päässä olevan marketin parkkipaikalla.

Historiaa

Kosken ympäristö teki meihin erityisen vaikutuksen. Toisella rannalla on komea hotelli ja paviljonki. Rantakivissä on myös muinaisten retkeilijöiden kallioon kaivertamia viestejä. Imatrankoski on ollut jo kauan matkailijoiden suosiossa. Puisto kutsuu iltapromenadille, älä unohda korsettia, päivänvarjoa ja silinterihattua!

Hiidenkirnuja

Vastarannalla puistossa voit yrittää laskea kuinka monta hiidenkirnua löydät. Paikka ei välttämättä sovi trypofoobikoille eli reikäkammoisille. Hiidenkirnuja on isoja, ihmisen mentäviä, pikkuruisia ja kaikkea siltä väliltä. Ja niitä on paljon! Hiidenkirnut ovat syntyneet joen virratessa kallioiden yli hieman eri kohdassa kuin nykyään. Koski muuttaa uomaansa edelleenkin ja polku, joka on kulkenut lähellä kosken parrasta, ei ole enää turvallinen ja se on suljettu. Uusi polku kulkee aidattuna nyt kauempaa kosken rantaa. Veden voima on valtava! Puistossa on tietotauluja alueen historiasta, kasvillisuudesta ja pinnanmuodoista.

Alueeseen pääsee tutustumaan melko esteettömästi. Puistossa on hiekkakäytäviä, mutta pienempiäkin polkuja löytyy. Melko moneen hiidenkirnuun pääsee tutustumaan pyörätuolilainenkin. Sillan korvalla olevasta kioskista voi tiedustella myös opastettuja kiertokävelyjä alueelle. Geokätköilijöille löytyy etsittävää kosken kummaltakin rannalta.

Video kosken kuohuista








                                          👈Edelliseen tekstiin      Seuraavaan seikkailuun👉

Kommentit

Suositut tekstit