Pyhtää, Valkmusan kansallispuisto

 Pyhtää, Valkmusan kansallispuisto

Läntisen keitaan reitti

Valkmusan kansallispuistoon pääsee tutustumaan kahdelta paikoitusalueelta. Valitsimme Simonsaaren paikoitusalueen, sillä siltä lähtee 2,3km mitttainen Läntisen keitaan lenkki. Paikoitusalueella on huussit. Talvisaikaan kahden paikoitusalueen välillä on latu, mutta sulan maan aikaan yhteyttä ei ole.
 

Pitkospuita ja lihansyöjäkasveja

Reitti kulkee pääosin pitkospuita pitkin. Suurin osa reitistä on aivan uutta pitkosta ja vanha osa näytti olevan työn alla. Reitin varrella pääsee näkemään monenlaisia suotyyppejä. Metsää kasvavaa, vasta lammesta muodostuvaa ja ihanaa aapasuota. Suomessa kasvavia lihansyöjäkasveja, kihokkeja, näkee suon avoimilla alueilla. Suomalaiset kihokit ovat pikkuruisia ja saavat ravintoa paitsi juurillaan, myös tahmeisiin lehdyköihinsä pyydystämistään hyönteisistä. Löydätkö kahta erilaista kihokkia? Entä niiden risteymää?
 

Luontotorni ja levähdyspaikkoja

Suon saarekkeessa on luontotorni ja katoksellinen pöytä penkkeineen. Eväät on siis mukava varata mukaan ja ihailla suota tauolla. Pitkospuureitin varrella on myös tiheään penkkejä. Vaikka reitti ei olekaan esteetön, voi lepopaikat helpottaa pitkoksilla tasapainottelevaa retkeilijää.
 

Monentasoisia Geokätköjä

Geokätköilijälle reitti on kultakaivos. Myös pienemmät kätköilijät saavat onnistumisen kokemuksia sopivin väliajoin. Tämä ja hirveät lihansyöjäkasvit saattavat saada liikkeelle myös haluttomimmat luontoretkeilijät.

                             


Kommentit

Suositut tekstit