"Luontoonlähtijän perusvaruste"

 

"Luontoonlähtijän perusvaruste"

Koloveden melontaretken postauksessani lupasin palata aiheeseen "luontoonlähtijän perusvaruste". Paino noilla hipsukoilla...

Seurueeseemme kuuluu henkilö, jota kutsun jatkossa ATK-henkilöksi. Muut seurueeseen kuuluvat ovat hyvin tietoisia ATK-henkilön atk-laitteisiin suuntautuvasta intohimosta. Laitteisiin kuuluu mm. puhelimet, tabletit ja muut älylaitteet ja näihin liittyvät härpäkkeet eli laturit, matka-akut ja aurinkokennolataimet. Tässä siis hieman alustavaa tietoa tapauksesta, joka aiheutti huutonaurua Mäntysalon polun levähdyspaikassa. Pyydämme anteeksi kansallispuistossa eläimille ja mahdollisille kuulomatkan päässä oleville ihmisille aiheuttamastamme häiriöstä.

Melontaporukkamme saapui eri suunnista ja erilaisten matkojen ja vaiheiden päästä Kolovedelle. Meloimme kanooteilla ja yövyimme erämaassa teltoissa viihtyisillä leiripaikoilla. Mukana oli kaksi lasta ja yksi nuori aikuinen meidän vanhempien lisäksi. Kaikki olivat tyytyväisiä siihen, että älylaitteiden käyttö oli rajoitettua akkujen latausmahdottomuuden ja ajoittain olemattomien yhteyksien takia. Pieni hetki iltasella olemme-hengissä viestittelyyn riitti oikein hyvin. ATK-henkilökin pärjäsi asian kanssa oikein mainiosti.

Mäntysalon polulle lähdimme paahtavassa helteessä. Onneksi puut suojasivat reittiä. Jokainen oli varannut itselleen juomapullon, mutta vettä olisi voinut olla enemmänkin. Pysähtyessämme pienelle evästauolle mäen laelle, janoisimmat saivat täyttöä muilta. Matkassa oli pari pientä reppua. Kaivellessamme eväät esiin, ATK-henkilö nosteli myös reppunsa sisältöä esille. Kas! Monireikäinen, useampimetrinen perus jatkojohto mätkähti eväiden mukana mättäikölle.

Tässä kohtaa porukkamme repesi nauruun ja vaati saada ottaa kuvia ATK-henkilöstä jatkojohtoineen kansallispuiston ytimessä.

Jatkojohdon raahaamiselle sähköttömään saareen oli kyllä perusteluja. Jos ihan vahingossa jossain olisi paikka, johon jatkojohdon voisi tyrkätä, niin ATK-henkilö voisi ladata kaikki laitteeensa ja vara-akkunsa. Tästä syystä jatkojohto kulki mukana lisäämässä kanootissa ja repussa painoa.

Toki itsellänikin on joskus ollut tuiki tarpeettomia asioita mukana. Esimerkiksi yöttömässä yössä, tiettömällä taipaleella heijastimia ja kolikoita, mutta nämä ovat olleet ns. vahinkoja ja pikkuisia tavaroita tuon jatkojohdon rinnalla.

Minkälaisia repeämisiä teillä on ollut "perusvarusteiden" kanssa?




Kommentit

Suositut tekstit