Nuku yö ulkona

 Nuku yö ulkona 2021

Suomen Latu haastaa ihmiset nukkumaan ulkona 28.8.2021. Tämä on jo perinteeksi muodostunut haaste, joka liittyy Suomen luonnon päivään. Koska sää on ollut Salon seudulla erittäin epävakaa ja sadetta on saatu lähes joka päivä, päätin ottaa haasteen vastaan hieman ajoissa. Tälle yölle ei ollut luvattu sadetta, vaan niinpä pari kertaa hiljainen ropina kuului uneni läpi.

Riippumatto

Hankin jokunen viikko sitten riippumaton ja tarpin. Tutustuin riippumattoon kokeilemalla pötköttämistä kaverin riippumatossa. Koska minulla on selkävaivoja, olin hieman skeptinen sen suhteen. Kokemus oli kuitenkin sen verran positiivinen, että lähdin tutkimaan minkälaisia ja minkä hintaisia riippumattoja on tarjolla. Pääpaino minulla oli hyttysverkossa ja kiinnityksessä. Puunhalaajat olivat varuste, jonka riippumattoiluuni ehdottomasti halusin. Puunhalaajat ovat puun ympärille tulevat leveät remmit, jotka eivät vahingoita puun kuorta kuten ohuet narut tekisivät. Motonet valikoitui ostospaikakseni, sillä siellä oli valikoimassa sopiva riippumatto, jossa puunhalaajat tulivat mukana. Lisäksi sain samasta paikasta tarpin ja lisäköyttä. Hintaa koko setille tuli noin 60€, joka on vielä siellä halvimmasta päästä. Kesän loppu saattoi kyllä avittaa hieman hinnassa.

Muut varusteet

Itsestääntäyttyvä makuuualusta, puhallettava retkityyny ja (Apua!) kolmekymmentä vuotta täyttänyt makuupussini saivat kunnian helliä minua ensimmäisenä riippumattoyönä. Koska remontti piti minut kotona, nukuin yöni omalla kotipihalla. Muutoinkin retkivarusteita olisi varmasti hyvä kokeilla ennenkuin matkaa kauas ja huomaa siellä, että jotain olennaista puuttuu. Näistä varusteita ei puuttunut mitään. Ripustaminen sujui ensimmäiselläkin kerralla hyvin, noin 20 minuutissa. Pätkin naruja ja poltin niiden päitä, irroittelin tuotelappuja ja toimitin muovipakkaukset kierrätykseen. 

Ylleni puin yötä varten villasukat, merinovillakerraston ja ohuen villapaidan.

Kokemus

Remontti tuntui nivelissäni ja sen vuoksi hain pari kertaa yön aikana asentoa, mutta sitä en nyt laske riippumaton syyksi. Muutoin uni maistui pitkälle aamuun. Sen huomasin jossain vaiheessa, että pelkkä makuupussi ei olisi riittänyt pitämään alta tulevaa viileyttä poissa. Alushuopa  auttaisi tässä, mutta jätän sen nyt vielä hankkimatta. On vain pysyttävä makuualustalla, sen ulkopuolella viileys tuntuu.

Vielä pitää opetella riippumaton kiinnittäminen oikealle korkeudelle ja jalkopää hiukan ylemmäs. Nyt ylsin juuri ja juuri istumaan maton reunalle. Tarpin saisi silloin myös enemmän irti matosta. Tarpin voi kiinnittää monella tavalla ja sen saaminen niin, että maisemia voisi ihailla riippumatossa maaten olisi jossain paikoin varmasti mahtavaa.

Hyviä ulkonanukkumisöitä kaikille!








Kommentit

Suositut tekstit