Sysmä, Liikola Kammiovuori

 Sysmä, Liikola Kammiovuori

 Kammiovuori nousee jyhkeänä Päijänteen rannalla. Sen laelta on upeat näkymät, sillä se on Itä-Hämeen korkein kohta. Retkeilyreitti kulkee jyrkänteen reunalla ja siellä sijaitsevalla taukopaikalla on hyvä pysähtyä istumaan ja rauhassa juoda kupponen vettä maiseman ihailun lomassa.

Reitin lähtöpaikassa on opastaulu, joka kertoo reitin olevan vaativa. Tästä kertoo jo se, että laavulle ja parkkipaikan läheisimmälle puuceelle on 700 metriä jyrkkää ylämäkeä. Polun alusta asti kivet ja juuret haastavat kulkijaa, joten matkalle ei voi lähteä tietämättä sen haasteellisuudesta.

Laavu ja huussi on hyvin hoidetut ja siistit. Laavulta lähtiessä täytyy olla tarkkana, jotta ei lähde kulkemaan vanhaa metsätienpohjaa, vaan löytää oikealle reitille.

 Reitin varrella on 7 metriä korkea siirtolohkare Linta, jonka muodot ovat jännittävät. Valtavat muurahaispesät, reittiä helpottavat portaat ja sadan vuoden takaisen metsäpalon jäljet, Struven ketjun piste sekä Hiskiaan luola tuovat reittiin vaihtelua maaston korkeuserojen kanssa. Luonto on monimuotoista ja joka mutkan takana on uusia ihmettelynaiheita. Ylhäällä vuorella on jopa pieni suo.

 Geokätköilijälle reitillä on myös löydettävää. Vaikka reitti on pituudeltaan vain 4 kilometriä, se vie huomattavasti enemmän aikaa, kuin samanmittainen helpompi reitti. Kuivaan aikaan pärjää kuitenkin polkujuoksukengillä hyvin.


                             









Osa kuvista Veera



Kommentit

Suositut tekstit